Известие

Collapse
No announcement yet.

Стартера не върти..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стартера не върти..

Вчера си паркирах и после като тръгнах да паля, стартера изобщо не искаше да завърти... ток си има таблото си свети алармата си работи всичко нормално, ама като дам на контакт и се опитам да запаля, нищо не се случва.. все едно не съм завъртял ключа. Отворих капака и накарах приятелката ми да завърти ключа и откъм стартера се чува едва долувимо жужене. какво може да е това? ако някой знае помагайте плс.. (а забравих да кажа, съвсем леко да я бутна и на 2-ра си пали от раз..)
    Alfa 145 1.6 Boxer

Ъъъ аз не съм експерт ама хич, обаче туй дето подава ток към стартера май се казваше бендикс и сигурно то се е развалило/изгоряло/счупило или кото там му се случва.
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Може ли да е изгорял някой бушон ?? (ама те са много бе :P има и под капака..) утре ше ги провера че днес се стъмни вече..
      Alfa 145 1.6 Boxer

Comment

По принцип няма бушон за стартера. Бендикс е зъбното колело което се зацепва в маховика и завърта двигатела. То може да се изрони и да не зацепва или да заяде и да не се изхвърля. Но щом се чува жужене значи ток до стартера стига ама нещо не завърта та си за сервиз.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD
        Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Е поне разбрах, че бендикса не е туй дет си мисля. А как се нарича това което все пак силово подава напрежение към стартера, едва ли е директно през ключа? Numark извинявай, че ти спамя темата ма нища да си умра проЗт затуй питам тука.
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Имал съм подобен проблем на друга кола. Тогава при първите няколко завъртания на ключа, стартерът съвсем леко завърташе и после изобщо не искаше да върти. Причината беше, че акумулатора беше частично разреден. Стартера изисква много повече ток от крушките по таблото и затова може вътре да свети, но да не може да завърти.
            Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

първо си провери акумулатора колега... акумулаторите свършват от веднъж, сутринта си запалил без проблем, а до вечерта може и да е заминал. пиши после какво е станало.
              поздрави,
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Замери с мултицет колко волта ти е напрежението на акумулатора. Онзи ден идва при мен един с едно БМВ, не щяло да запали. Отивам меря ---> 9 волта как ще завърти, стартера? Иначе лампите на таблото си му светеха и едвам доловимо примижаваха като завъртиш ключа на стартер.
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

май се оправи един колега по алфите ми каза кое е стартера и ми каза да извадя една клема дето влиза в него да накарам някой да врътне ключа и да замеря с мултицет ходи ли ток до нея ... пипам с мултицета - 12.6 v... върнах клемата в стартера врътнах и пална ... от тогава до вечерта си палеше от всеки път, може би се е била леко извадила... утре ще я извадя пак да я зачистя че днес от радост забравих :P дано да е било от нея... ако пак почне да прави мизерии ше пиша. мерси на всички
                  Alfa 145 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от Numark
                    май се оправи един колега по алфите ми каза кое е стартера и ми каза да извадя една клема дето влиза в него да накарам някой да врътне ключа и да замеря с мултицет ходи ли ток до нея ... пипам с мултицета - 12.6 v... върнах клемата в стартера врътнах и пална ... от тогава до вечерта си палеше от всеки път, може би се е била леко извадила... утре ще я извадя пак да я зачистя че днес от радост забравих :P дано да е било от нея... ако пак почне да прави мизерии ше пиша. мерси на всички
                    Ако пали на скорост си купи един "ром" да бута... за минимално заплащане мисля че ще се съгласи и при резервната гум да глезе че да не пречи...
                    Lexus Is200
                    Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                    X